
تد، یک رویداد جهانی معتبر در حوزه ایدهها و خلاقیتها است و تاکنون چند کنفرانس با حضور چهره های مشهور دنیای اقتصاد در شهرهای مختلف دنیا برگزار شده است.
در ایران هم تا کنون ۱۳ تداکس برگزار شده است که آخرین آن در روز جمعه ۲۳ تیرماه تحت عنوان تداکس گیلان در تالار حکمت این دانشگاه برگزار شد که آژانس تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ شهرآرا، به عنوان یکی از حامیان در این همایش حضور داشت.
این همایش که به مدت 6 ساعت در دانشگاه گیلان برگزار گردید ، 6 نفر از افراد موفق و برتر، هرکدام به تشریح تجربه های شخصی، تغییرات خود در زندگی ، کسب موفقیت های خود در حوزه های مختلف و ارائه ایده های نوین در کمتر از 18 دقیقه پرداختند.
گزارش مختصری از سخنرانی سوژه های تداکس گیلان :
- سارا لوئی و روش متفاوت سفر کردن و حرف زدن با غریبهها
سارا لوئی اولین سخنران این رویداد است. لوئی یک ماجراجوی خوشبین به زندگی ست. لوئی به ۱۰ کشور دنیا سفر کرده است اما سفرهایش داستانهای متفاوتتری دارند. او میگوید: از بچگی به ما گفتهاند با غریبهها حرف نزنید چون خطرناک است. لوئی میگوید این واقعیت ندارد. او میگوید آدمها خطرناکند چون نمیدانیم در سرشان چه میگذرد و برای دانستن فقط یک روش وجود دارد و آن گفتگو کردن است. او روشی متفاوت برای درک زندگی یافته است، با دوستانش کنار جاده دست تکان میدهند تا ماشینی آنها را سوار کند و در مسیر همراهیشان کند. لوئی میگوید این برای این نیست که او و دوستانش پول ندارند یا ماشین ندارند بلکه میخواهند با آدمهای جدیدی روبرو شوند.
سارا لوئی برای حرف زدن با غریبهها سفر میکند نه برای سفر مجبور به حرف زدن باغریبهها باشد. او از این طریق ارتباطات مختلفی از سطحی و زودگذر تا عمیق و ماندگارپیدا کرده است.
· سوگل خلخالیان و خاطراتش از قطب جنوب تا کویر لوت
سوگل خلخالیان جهانگرد است. او عکاس و مستندساز جوانی است که مکانهای بکر دنیاسفر کرده است. سوگل از خاطراتش به قطب جنوب تا کویر لوت (سردترین و گرمترین نقاط جهان) میگوید و نمایشگاهی تحت همین عنوان برگزار کرده است.
خلخالیان در تلاش است که ایستگاهی برای مطالعات زمین شناسی به نام کشورش در قطب جنوب به وجود بیاید.
- میر مولا ثریا و داستان زندگی اش با طرحها و فرمهای اسلیمی
میر مولا ثریا، طراح فرش است. دغدغهی او برداشتن فاصله بین هنرهای کاربردی و هنرهای زیبا بوده است. او به نظر خودش به کشفی تازه در حوزه طراحی فرش رسیده است.
ثریا رشته هنرهای سنتی را در دانشگاه دنبال کرده است و رفته رفته با فرمهای اسلیمی واستفاده از خط نستعلیق کلیشههای سنتی را در طراحی کنار گذاشته است. او عاشق فرمها ست و با آنها به جهانبینی تازهای دست یافته است که ریشه در فرهنگ و هویت دیرینه سرزمینش دارد.
· کاظم بایرام؛ پسر دریا و نگاهش به شمال و جنوب سرزمینش
کاظم بایرام بخش که خودش را پسر دریا میداند مستند ساز است و سالهای زیادی را دور از کشورش بوده است. او با پروژههای مختلفی که از اتفاقات منفی علیه کشورش بااحساسی مثبت مقابله کرده است ایران را با نگاهی تازه به جهان عرضه کرده است. ایرانی که برای او پر از ناشناختهها از روی زمین تا زیر دریا و از کاسپین تا خلیج فارس بوده است.
- اعلا پیشرو و کنکاش فرهنگ خوراک دنیا
اعلا پیشرو، سرآشپز مشهور ایرانی است که سالهای زیادی را صرف واکاوی رویکردهای متنوع به خوراکیها گذرانده است. او به غذاها و نوشیدنیها از در چه یدید خود مینگردو از تأثیرات روان شناختی و پیش زمینههای فرهنگی و محیط جغرافیایی برای حاضرین میگوید. پیشرو عوامل تغییر زیرساخت فرهنگ خوراک در دنیا را مورد کنکاش قرار میدهد.
- نسیم طواف زاده و هدف مقابله با بزرگترین مهاجم اکوسیستم
نسیم طواف زاده، آخرین سخنران این رویداد فعال محیط زیست است. او از پاکسازی تالاب عینک در شهر رشت از یکی از ۱۰ مهاجم خطرناک دنیا یعنی سنبل آبی میگوید. طواف زاده معتقد است با مشارکت اجتماعی هیچ چیز حل نشده باقی نمیماند. او از تأثیرات قدرت مردم در حل مسائل اجتماعی که منجر به ثمر رسیدن پروژههای زیست محیطی در مقیاس ملی و محلی صورت گرفته است میگوید.
در این رویداد که با هدف نمایاندن روی دیگر زندگی برگزار شد، تجلیل ویژه ای از میر جعفر ابریشم چیان، بانی خیر ساختمان کلاسها و تکمیل کننده ساختمان دانشکده ادبیات و علوم انسانی به عمل آمد و در پایان نیز به احمد رضی، ریاست دانشگاه گیلان، نماینده پارک علم و فناوری استان گیلان به عنوان حامی این رویداد لوح تقدیر اهدا گردید.
آژانس تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ شهرآرا در تلاش است تا با حمایت از رویدادهای دانش محور، سهمی هر چند کوچک در افزایش بار علمی و آگاهی از دنیا و انتقال تجربیات مفید و سازنده داشته باشد.